Y Tu Mamá También

"In deze uitbundige coming-of-age-film reis je met een jong trio door Mexico. Het is echt een ode aan het leven en de vrijheid, met ook nog eens een te gekke soundtrack!" (Veerle, Netwerk Filmeducatie)

Julio en Tenoch zijn twee verveelde vrienden. Ze weten verrassend genoeg Julio's oudere nicht Luisa over te halen om een weekend mee te gaan naar een door hen bedacht droomstrand. In de uitbundige film wordt de ziel van een heel land blootgelegd. Over jong zijn en vergankelijkheid; vol surrealisme, humor en onhandige seks!

Achter deze in seks en humor verpakte roadmovie schuilen vele serieuze thema’s zoals politieke onrust, narcisme, liefde en dood. "Op de achtergrond van deze film sluimeren er twee kanten van Mexico: de welgestelde elite in het moderne stadsleven en het zeer levendige doch achtergestelde plattelandsleven. Deze tweeledigheid wordt belichaamd door Tenoch en Julio, die respectievelijk de zoon van een politiek leider en de zoon van een lagere klasse familie zijn." (Bron: Cinetree)

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Door de lengte van de film (106 min.) is kijken in het klaslokaal niet ideaal, maar je kunt ook fragmenten laten zien of de film boeken als besloten schoolvoorstelling bij een bioscoop of theater in de buurt.

In de Engelstalige docentenhandleiding die je hieronder kunt vinden staan handvatten die je als docent helpen bij het voor- en nabespreken van de film. De vragen hebben betrekking op de filmtechnieken, het verhaal en de thema's van de film.

  • Seks
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Alfonso Cuarón Mexico 2001, 106 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde, Vriendschap, Reizen / vakantie, Humor, Latijns-Amerika, Coming of age
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op