When I Grow Up

Toen Russische troepen Oekraïne binnenvielen in februari 2022, vielen de klaslokalen stil. Al snel werden scholen verwoest door de meedogenloze beschietingen.

Bijna een jaar later zijn de lessen weer begonnen en worden de scholen herbouwd met humanitaire steun van de EU. In When I Grow Up hervatten drie vasthoudende jonge Oekraïners hun opleiding ondanks de gevechten. Hun scholen zijn gesloten, door stroomstoringen worden soms de online lessen geannuleerd of kunnen ze alleen nog bij kaarslicht huiswerk maken. Hoe gaan tieners om in een stad die grotendeels verwoest is door de oorlog? De film documenteert hun ambities en moed in een land dat geteisterd is door oorlog. De documentaire speelt zich af in Irpiny, een stad ten noordwesten van Kiev.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is de film gratis te bekijken. De sluit o.a. aan bij de leergebieden Geschiedenis, Burgerschap, Mens en Maatschappij en kaart thema's aan als het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Zie de bijgevoegde LessonUp-les van mensenrechten filmfestival Movies that Matter voor extra inzicht over de situatie in Oekraïne en wat voor gevolgen dit heeft voor de Oekraïense schoolleerlingen.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Geweld

Claire Billet, Olivier Jobard Oekraïne 2023, 13 min

Thema Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op