We Feed the World

We Feed the World is een toegankelijke documentaire over de praktijk van de mondiale voedselindustrie. In deze film vaar je mee met een Frans vissersbootje op metershoge golven, reis je naar de snikhete vlaktes van Zuid-Spanje en beland je via het achtergebleven Roemenië in het ontboste en straatarme noordoosten van Brazilië. En niet voor de mooie plaatjes. Filmmaker Erwin Wagenhofer geeft een aantal pijnlijke voorbeelden van de absurde gevolgen van de mondiale voedselindustrie. Waarbij kwantiteit boven kwaliteit blijkt te gaan.

Lesmateriaal

  • IDFA's online collectie voor docenten werkzaam in het primair en voortgezet onderwijs, en mbo. De collectie bestaat uit meer dan honderd films, elk met bijbehorend lesmateriaal. Je kunt binnen de collectie met behulp van de filterfunctie gericht zoeken op onderwijsniveau, thema, lengte, en/of land. Ook zijn een aantal documentaires samengebracht in sets gericht op actuele onderwijsthema's.

  • In de Docentenhandleiding Film in de klas vind je algemene informatie over hoe je een film met de klas kunt bespreken. De werkbladen bij deze film bevatten opdrachten die aansluiten bij de bijzondere aspecten van deze film, maar zijn bij meerdere films inzetbaar. De opdrachten kun je in één lesuur met de klas uitvoeren.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Erwin Wagenhofer Oostenrijk 2005, 96 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Industrialisatie, Globalisatie, Klimaat, Voedsel(-industrie)
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op