Watani My Homeland

Ontroerende documentaire waarin we door de ogen van kinderen zien hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan te moeten opbouwen. Schrijnend door het verwoestende effect van oorlog en geweld, maar ontwapenend en hoopgevend door de veerkrachtigheid van de kinderen.

Lesmateriaal - Je kunt op verschillende manieren met Watani My Homeland aan de slag:

  • IDFA heeft in samenwerking met MtM een online filmprogramma samengesteld. Meer informatie over de boekingsmogelijkheden vind je op de website van MtM.

  • Liever zelf met je klas aan de slag met de film? MtM heeft een gratis LessonUp ontwikkeld bij deze film, te vinden via de link hieronder. In deze les leren leerlingen/studenten hoe oorlogssituaties mensen beïnvloeden en voor welke keuzes mensen dan komen te staan. Ook leren zij hoe grenzen aan oorlog worden gesteld en hoe mensen in oorlog beschermd worden door het humanitair oorlogsrecht.

  • Of download hieronder het lesmateriaal (leerlingenblad + docentenhandleiding van IDFA over de film). In dit lesmateriaal wordt de leerling gevraagd na te denken over de huidige burgeroorlog in Syrië, Islamitisch extremisme en de invloed die een filmmaker heeft. Het lesmateriaal is verdeeld in een deel voor het kijken van de film en na het kijken van de film. De docentenhandleiding bevat mogelijke antwoorden en extra diepgang over de politieke situatie.

IDFA 2021

Watani My Homeland maakt nu deel uit van een online filmprogramma in het kader van IDFA 2021!

  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Marcel Mettelsiefen Duitsland, Verenigd Koninkrijk 2016, 51 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Afscheid / dood, Democratie / rechtsstaat, Koloniaal verleden, Oorlog / conflict, Migratie / vluchten
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op