Watamula

Een magisch-realistische film waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

René wordt wakker in een rivier, met als enige bezit het amulet dat hij na zijn geboorte kreeg. Hij begint zijn tocht richting Watamula, 'de plek waar Curaçao ademt'. Tijdens zijn reis treft hij pijn, liefde, afwijzing, troost, spiritualiteit en zijn zoektocht naar zijn identiteit.

Aan de slag met deze film?

Kevin Osepa is een beeldend kunstenaar die werkt met film en fotografie. Zijn werk draait om zijn identiteit en de Afro-Caribische identiteit in een postkoloniale wereld. De verhalen die hij vertelt, zoals in Watamula, hebben vaak een persoonlijk uitgangspunt. Met behulp van verschillende technieken creëert Osepa visuele vertellingen die handelen over thema's als Caribisch-Afrikaanse identiteit en spiritualiteit, queer en zwarte identiteit, dekolonisatie en familiebanden.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Alle leeftijden

Kevin Osepa Curaçao 2020, 25 min

Thema Verbeelding / fantasie, Religie / geloof, Liefde, Identiteit, LHBTQIA+
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op