Wan Pipel

Kiest Roy voor zijn witte Nederlandse vriendin Karina of volgt hij zijn hart en trouwt hij met de Hindoestaanse Rubia om Suriname te helpen opbouwen?

Een jonge, in Nederland wonende Surinamer keert terug naar zijn geboorteland wanneer zijn moeder op sterven ligt. Daar raakt hij in de ban van Suriname en bouwt hij een nieuw leven op met een Hindoestaanse vrouw.

Wan Pipel is een romantische en politieke film over de in Nederland studerende Roy Ferrol die terugkeert naar Paramaribo. Wan pipel is de eerste speelfilm opgenomen in het net onafhankelijk geworden Suriname.

Aan de slag met deze film?

De film laat onnadrukkelijk de politieke en raciale spanningen zien van het multi-etnische Suriname. Tegenwoordig wordt Wan pipel beschouwd als een klassieker en elk jaar rond Onafhankelijkheidsdag uitgezonden op de Surinaamse televisie. Dat maakt Wan Pipel een uitstekende film om te vertonen aan de hand van onderwerpen zoals het koloniaal verleden, en Keti Koti.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Maak een gratis onderwijsaccount aan op de Eye Film Player. Zie player.eyefilm.nl/in-de-klas hoe je dit kunt aanvragen.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld

Pim de la Parra Nederland 1976, 108 min

Thema Koloniaal verleden, Identiteit, Liefde, Racisme / discriminatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op