WALL·E

Twee verliefde robotjes en een ruimteschip vol luie, dikke mensen. Een toegankelijke animatiefilm over een vertederend afvalrobotje, met een kritische ondertoon over de consumptiemaatschappij, milieuvervuiling en het handelen van de mens.

Het is 700 jaar in de toekomst en de mensheid is de aarde ontvlucht omdat deze door vervuiling onleefbaar is geworden. Een van de weinigen die de aarde nog bewoont is afvalrobot WALL·E, die ontworpen is om de planeet op te ruimen door afval samen te persen. Daarbij legt hij een persoonlijke verzameling aan van spullen die hij mooi vindt, waaronder een versleten schoen met een plantje erin.

Wanneer de geavanceerde robot EVE op zoek gaat naar een teken van leven op aarde en het plantje van WALL·E ziet, zet zij een reeks gebeurtenissen in gang die de twee robots, de aarde én de mensheid raken. Een aansprekende animatiefilm die leerlingen aan het denken kan zetten over milieuvervuiling en de toekomst van de aarde.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film kan een startpunt vormen voor een klassengesprek over onderwerpen als ruimtereizen en de relatie tussen mens en planeet. Bovendien kan de film gebruikt worden om leerlingen aan het denken te zetten over (overmatige) consumptie, milieuvervuiling en de rol van de mens hierin.

  • Alle leeftijden

Andrew Stanton Verenigde Staten 2008, 98 min

Thema Klimaat, Industrialisatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op