Emma wordt tijdens de zomervakantie geconfronteerd met onverwachte gevoelens voor haar beste vriendin Julia. Zal Julia hetzelfde voelen voor haar en wat betekent dit voor hun vriendschap?

De vijftienjarige Emma en haar hartsvriendin Julia genieten samen van de zomer op een camping in Frankrijk. Als een groepje oudere Franse jongens op het veldje tegenover hen komt staan, heeft Julia alleen nog maar oog voor hen. Emma probeert mee te doen, maar het gaat haar niet natuurlijk af. Terwijl Emma in dit korte drama Julia observeert in de eerste, speelse verkenningen van haar seksualiteit, worden bij haarzelf verwarrende gevoelens aangewakkerd.

Vanaf het begin van de film is het duidelijk dat het niet makkelijk is voor iemand met dergelijke gevoelens om hiervoor uit te komen, en al helemaal niet bij je beste vriendin. Emma gaat dan in eerste instantie ook mee met Julia's seksuele fantasieën over de jongens die ze zojuist hebben ontmoet.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina gratis te bekijken. Met een lengte van een kwartier uitermate geschikt om in de klas in te zetten als inleiding op een gesprek over gevoelens, verliefdheid en LHBTI+.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Grof taalgebruik
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Dominique Gimberg Nederland 2018, 16 min

Thema LHBTI+, Identiteit, Coming of age
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op