Turn It Around

Turn It Around capteert het gevoel van eerste verliefdheid, inclusief de ongemakkelijkheden. En toont hoe dit soms nog iets ingewikkelder ligt.

Vijftienjarige Bram loopt rond met een geheim; niemand weet namelijk dat hij homo is. Maar wanneer hij de iets oudere Florian ontmoet op een feestje, lijkt hij zijn gevoelens nog moeilijk te kunnen verstoppen. Tijdens een spelletje diezelfde avond komt hij voor de keuze te staan. Durft hij zijn ware gevoelens onder ogen zien, of eerder, durft hij deze mee te delen aan de rest van de wereld?

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina.  Turn It Around geeft weer hoe het hoofdpersonage in termen komt met zijn seksualiteit en hoe hij de moed bij een sprokkelt om het aan anderen te gaan vertellen. Hoewel homoseksualiteit als thema wordt gehanteerd, zijn Brams gevoelens van prille verliefdheid ongetwijfeld voor iedereen herkenbaar. Zo is de short toegankelijk voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs, onderbouw tot bovenbouw.

  • Alle leeftijden

Niels Borgonje Nederland 2017, 10 min

Thema Coming of age, LHBTQIA+, Liefde
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op