Trammivasikas

Deze eigenzinnige tram veroorzaakt chaos in het dorp, zal hij ooit weer op de rails gaan rijden?

Normaal gesproken legt de tram elke dag dezelfde route af, maar op deze dag besluit hij alle regels te breken. Hij besluit een ruziƫnde kat en hond te volgen en dwaalt van het spoor af, en hij vliegt door de wolken heen. Alles wat hij niet mag doen doet hij. Dit zorgt er voor dat het hele dorp achter hem aan komt, met voorop een vastberaden man op een scooter. Ze reizen het hele dorp af om te zorgen dat de tram weer op de rails gaat rijden en weer mensen kan vervoeren. Maar deze tram lijkt zijn eigen plan te trekken.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film" -knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de bijbehorende LessonUp waar deze animatie te bekijken is. Na het bekijken van deze film kunnen onderwerpen zoals vrijheid en eigenzinnigheid besproken worden. Deze animatie valt onder het leergebied Mens en Maatschappij.

Deze animatie hoort bij De Filmsnacks Vrijheid. Het doel van deze lessen is om leerlingen in aanraking te laten komen met film, en om hierover te leren praten, luisteren en om goed te leren kijken. Alle lessen in deze reeks bevatten een korte film die aansluit bij het thema vrijheid. In deze les onderzoeken ze twee onderwerpen die in deze animatie voorkomen: vrijheid en een open einde. Bij elk onderwerp is het mogelijk om een simpele activiteit te doen, waarbij leerlingen op een creatieve en actieve wijze de film leren verwerken. Het bespreken van de film kan aan de hand van de vragen op de slide. Er is geen goed of fout. Help de leerlingen met hulpvragen of hints waar nodig maar stuur niet teveel. Onderaan deze pagina vind je de bijbehorende les.

  • Alle leeftijden

Kaarel Kurismaa Sovjet Unie 1983, 9 min

Thema Humor, Animatie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op