Boeiende documentaire over de mondiale impact van de cacao-industrie en de problemen achter chocolade-consumptie.
Waar komt de chocola die je in de supermarkt koopt eigenlijk vandaan? In TONY laat een groep idealistische Nederlandse journalisten (waaronder Teun van der Keuken) op confronterende wijze zien wat er mis is met de cacao-industrie. Zo stelt de documentaire moderne slavernij op plantages in West-Afrika en de oncontroleerbaarheid van het Fairtrade-label aan de kaak.
De film laat bovendien de oprichting zien van het merk Tony’s Chocolonely. De groep wil een fair trade alternatief op de markt brengen voor het huidige aanbod aan chocola. Lukt het Tony om slaafvrije chocola te produceren? Een interessante documentaire in droogkomische Keuringsdienst van Waarde-stijl.
Aan de slag met deze film?
De film is gratis te zien als je kosteloos een Serious Friend-account aanmaakt op Tony’s Chocolonely.
Benthe Forrer Nederland 2016, 90 min
Thema | Voedsel(-industrie), Industrialisatie, Globalisatie |
Filmkenmerken | > 61 minuten |