Tomboy

Genderidentiteit door de ogen van een kind. Stap in de belevingswereld van Laure, die misschien het liefst door het leven wil gaan als Mickaël.

Wanneer tienjarige Laure een nieuwe groep leeftijdsgenootjes ontmoet, stelt ze zich bijna instinctief voor als 'Mickaël'. In de periode die volgt wordt de vriendengroep steeds hechter en voelt Laure zich steeds comfortabeler in haar rol als jongen. Zo komt Laure constant voor meerdere dilemma’s te staan; wat haar moeder wil, wat haar vrienden denken, en wat ze zelf voelt. Dit is een film vol twijfel en onzekerheid: veel vragen rondom gender zijn namelijk nog onduidelijk op jonge leeftijd.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. In deze film zitten verschillende elementen die bruikbaar zijn in de klas. Zo is de film Franstalig, waardoor deze inzetbaar is bij het taalvak. Daarnaast kan deze film gebruikt worden om genderproblematiek bespreekbaar te maken in de klas, of als inleiding rondom dit thema.

  • Alle leeftijden

Céline Sciamma Frankrijk 2011, 82 min

Thema Coming of age, LHBTQIA+
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op