Tiny World - Outback

Deze film laat ons kleine wonderen ervaren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Bekijk de wereld vanuit een nieuw perspectief, want: hoe kleiner de held, hoe groter het avontuur!

De gomboombossen van Australië zitten vol met fantastische kleine wezens, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat hun huizen in vlammen opgaan.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken met Nederlandse ondertiteling via een gratis account bij het WFFR. Docenten kunnen gratis een account aanvragen via het formulier op hun site. Het Wildlife Film Festival Rotterdam heeft twee lessen gemaakt die bij deze film passen. Één voor po en één voor vo.

- Les po: Voor groep 6,7 en 8 van het primair onderwijs zijn de vier films: Wake Up & Smell the Flowers, Part of the Pack, Egg-laying sea turtle! en Tiny Wold - Outback onderdeel van de gratis bijbehorende LessonUp filmles om leerlingen kennis te laten maken met de schoonheid van de natuur. In deze les zal worden gekeken naar filmfestivals en natuurfilms. Daarnaast worden er vragen gesteld over de dieren uit de verschillende films en tot slot gaan de leerlingen zelf aan de slag met een creatieve verwerkingsopdracht.

- Les vo: Voor het voortgezet onderwijs zijn de vier films: Gorilla Trekking Film, Part of the Pack, Rangers-Heroes en Tiny Wold - Outback onderdeel van de gratis bijbehorende LessonUp filmles om leerlingen kennis te laten maken met de schoonheid van de natuur. Het is een interactieve les waarin de onderwerpen uit de film centraal staan. Tot slot gaan de leerlingen zelf aan de slag met een verwerkingsopdracht.

Lucy Wells Groot Brittannië 2020, 32 min

Thema Natuur / dieren, Klimaat, Australië
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op