Gorilla Trekking Film

Gorilla's lijken heel erg op mensen en daarom moet er extra streng coronaregels worden nageleefd in het natuurpark in Oeganda. Korte film over de richtlijnen ter bescherming van de dieren.

Het doel van deze korte film is leerlingen het bestaan en gevaar van overdraagbare ziekten te leren. De actuele link met Covid-19 wordt gelegd. Het onderwerp dat centraal staat in deze film is: Zoönose en Antroponose. Dit zijn de termen voor overdraagbare ziekten tussen mens en dier en visa versa

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken met Nederlandse ondertiteling via een gratis account bij het WFFR. Docenten kunnen gratis een account aanvragen via het formulier op hun site. Het Wildlife Film Festival Rotterdam heeft voor het voortgezet onderwijs vier films gratis beschikbaar gesteld en daarbij een bijpassende LessonUp les gemaakt. De films Gorilla Trekking Film, Part of the Pack, Rangers-Heroes en Tiny Wold - Outback zijn onderdeel van deze filmles om leerlingen kennis te laten maken met de schoonheid van de natuur. Het is een interactieve les waarin de onderwerpen uit de film centraal staan. Tot slot gaan de leerlingen zelf aan de slag met een verwerkingsopdracht.

Allison Carden Hanes Verenigde Staten 2021, 10 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Gezondheid / ziekte, Natuur / dieren
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op