This is your captain speaking

Wanneer zijn muziekdocent dreigt te worden uitgezet, besluit de tienjarige piloot in spe Asare hem te adopteren.

Wanneer de muziekdocent van Asare (10) dreigt te worden uitgezet, besluit hij hem te adopteren. Als de realiteit zijn plan inhaalt, lijkt Asare zijn vriend én zijn verbeeldingskracht te verliezen. Asare is geboren in Ghana, maar woont bij zijn adoptieouders in Nederland. Hij wil piloot worden en alles over de wereld te weten komen, in het bijzonder over Ghana. Zijn Ghanese muziekdocent Seydou (40) is een grote inspiratiebron met zijn verhalen over Ghana. Als Seydou het land dreigt te worden uitgezet, komt Asare in actie.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van NPO start waar deze film gratis te bekijken is. Deze film vertaald maatschappelijke problemen op een humoristische maar vattende wijze special voor kinderen. Zie het bijgevoegde lesmateriaal onderaan deze pagina voor extra verdieping na het kijken van de film. De dia's 9 t/m 15 hebben specifiek betrekking tot deze film.

De regisseur (Idriss Nabil) van de film benadrukt waarom maatschappelijke films belangrijk zijn, vooral voor jonge kijkers: 'Ik merk nu meer dan ooit dat we in een verdeelde tijd leven. Iedereen overschreeuwt elkaar en kernwaardes als empathie en gelijkheid lijken eerder een uitzondering dan de norm. Daarom denk ik dat het juist nu belangrijk is om in verhalen de stem van het kind als leidraad te nemen en problematische thematiek op een humoristische manier door het jeugdig oog te vertellen.'

Idriss Nabil nederland 2022, 23 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afrika, Migratie / vluchten, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op