The Woman King

De volledig vrouwelijke krijgerseenheid genaamd Agojie beschermde in de 18e en 19e eeuw het koninkrijk Dahomey. Ontdek samen met je klas de heldhaftige strijd die deze vrouwen aangingen in het voormalig Afrikaanse land Benin.

Het koninkrijk Dahomey krijgt in de 18e en 19e eeuw veel aanzien tegenover de andere Afrikaanse staten. Nanisca leidt de vrouwelijke militaire eenheid waarvan Nawi sinds kort lid uitmaakt. De groep gaat de strijd aan met diegenen die hun volk tot slaaf hebben gemaakt en die de normen en waarden willen kapotmaken waarvoor zij staan. Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit o.a. aan bij de leergebieden Geschiedenis en Mens en Maatschappij. Aan de complexe geschiedenis van het Dahomey koninkrijk kan een actiethriller als The Woman King natuurlijk maar ten dele recht doen. Toch toont de film de ambiguïteiten rond de Agojie en koning Ghezo, die nauw betrokken waren bij de trans-Atlantische slavenhandel.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Geweld
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Gina Prince-Bythewood Verenigde Staten 2022, 135 min

Thema Afrika, Slavernij, Oorlog / conflict / geweld, Feminisme
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op