The Theory of Everything

Stephen Hawking studeert aan Cambridge waar hij kunststudente Jane ontmoet en verliefd wordt. Hij wordt gediagnostiseerd met ALS, maar hij legt zich niet neer bij dit vonnis. Hij groeit uit tot een gerenommeerde astrofysicus.

Tijd en liefde, twee van de grootste mysteries van ons bestaan, staan centraal in de verfilming van Jane Hawkings boek Travelling to Infinity: My Life with Stephen. Een conventionele, maar ontroerende en grappige biopic over de wetenschapper die door de spierziekte ALS lichamelijk steeds verder aftakelt. Aan clichés geen tekort, maar echt storen doen ze niet dankzij het voortreffelijke acteerwerk van de hoofdrolspelers. Eddie Redmayne won de Golden Globe voor zijn indrukwekkende transformatie. Maar niet het allesomvattende, metafysische epos waar je stiekem op hoopt bij het horen van de naam Stephen Hawking.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit aan bij de leergebieden Geschiedenis, Mens en natuur, en Wetenschap en techniek. Extra achtergrondinformatie vind je in het artikel van NEMO Kennislink waarin kort wordt verkend of je de biopic als natuurkundefilm zou kunnen zien.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

James Marsh Verenigde Staten 2014, 123 min

Thema Gezondheid / ziekte, Liefde, Mensen met een beperking
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op