The Soloists

Drie zangeressen wonen in een dorp met eigenaardige wetten, als hun optreden op het jaarlijks herfstfestival dreigt niet door te kunnen gaan, worden ze geforceerd om deze wetten te overtreden.

In een dorp waar vrouwen niet mogen zingen, dansen, fietsen of een hond mogen hebben, wonen drie vrouwen die een zangtrio vormen. Ze willen optreden op het jaarlijkse herfstfestival wat er aan zit te komen, maar na een tragisch ongeval lijkt het dat hun optreden niet door kan gaan. Toch vinden ze een oplossing, de vraag is of ze dit kunnen oplossen zonder de strenge wetten te overtreden. Uiteindelijk slagen de zangeressen er toch in om op te treden. Deze film kaart op een kindvriendelijke manier een groot probleem aan, dat vrouwen in veel landen in de rest van de wereld verboden worden om de meest normale dingen te doen.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"- knop bovenaan de pagina word je doorgestuurd naar YouTube waar de film gratis te bekijken is. Deze film sluit aan bij het leergebied Burgerschap en Mens en Maatschappij, en het thema feminisme. De film geeft leerlingen inzicht over het feit dat er plekken op de wereld zijn waar deze strengen regimes de realiteit zijn. Een gesprek kan gevoerd worden na het kijken van deze film met leerlingen over hoe vrouwenrechten in de rest van de wereld te pas komen.

  • Alle leeftijden

Mehrnaz Abdollahinia, Razahk Issaka, Celeste Jamneck, Yi Liu, Feben Elias Woldehawariat Frankrijk 2021, 8 min

Thema Feminisme, Feestdagen
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op