The Social Network

Altijd al willen weten hoe het grootste sociale media platform Facebook tot stand is gekomen? In deze film wordt er een beeld geschetst over Mark Zuckerberg en de beginselen van zijn nieuwe internetplatform.

De film gaat over het succes en de juridische problemen van Mark Zuckerberg, de oprichter van het sociale media platform Facebook. Het verhaal wordt door middel van flashbacks getoond en zo kan de kijker een beeld krijgen van de oprichting van Facebook, hoe de app eerst als datingsite was bedoeld en hoe Mark Zuckerberg omging met alles wat kwam kijken bij een snel in populariteit groeiend platform.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit o.a. aan bij de leergebieden Geschiedenis, Mens en Maatschappij en Media. De film kaart thema's aan als globalisatie, uitvindingen en mediawijsheid. Onderaan deze pagina is lesmateriaal te vinden dat toepasbaar is bij deze film. Het lesmateriaal betreft een Engels document, hierin staat één verouderde vraag met betrekking tot de aantal gebruikers van Facebook, verder zijn de vragen goed toepasbaar op de film en Facebook.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

David Fincher Verenigde Staten 2010, 120 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Globalisatie, Uitvindingen, Mediawijsheid
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op