The Professor and the Madman

Een professor aan de Universiteit van Oxford krijgt de opdracht om de Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen?

Professor Murray krijgt 10.000 woorden toegestuurd van een patiënt van een psychiatrische instelling die hier blijkt te verblijven vanwege moord. Al snel vormen de twee taalliefhebbers een band en proberen ze samen het woordenboek samen te stellen. Als de behandelmethodes plotseling intensiveren om de geesteszieke Murray te genezen, verandert hun taak in een race tegen de klok.

De film geeft een interessante kijk op de Universiteit van Oxford en de vorming van het beroemde woordenboek, maar geeft ook inzicht in mentale instabiliteit en verouderde behandelvormen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door Simon Winchester, dat tevens gebaseerd is op waargebeurde verhalen.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina kun je zien waar de film beschikbaar is. De film sluit onder andere aan bij de leergebieden Geschiedenis, Wetenschap, Mens en Maatschappij. De film behandelt thema's als taal en vriendschap.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Geweld
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Farhad Safinia Verenigde Staten 2019, 124 min

Thema Vriendschap, Uitvindingen
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op