The Nightmare Before Christmas

Omdat hij geen zin meer heeft in Halloween, wil pompoenkoning Jack Skellington vast met kerst beginnen. Maar zijn missie brengt de Kerstman in gevaar en bezorgt alle jongens en meisjes nachtmerries.

Op een avond, verzonken in zijn gedachten, loopt Jack Skellington door het bos en komt op plaatsen waar hij nog nooit is geweest. Niet lang daarna wordt zijn droom werkelijkheid. Door een kerstboomvormige deur in een boomstam te openen, wordt Skellington Christmas Town ingezogen. Daar voelt hij na zijn eerste verwarring onmiddellijk de gezelligheid en vredelievende sfeer. Deze Amerikaanse musical-animatiefilm is geschreven door Tim Burton. De productie is bijna volledig gemaakt met stop-motion. Het script van de film is ontleend aan een gelijknamig kort verhaal (in dichtvorm) geschreven door Burton. Hij kwam op het verhaal van het originele gedicht na het zien van Halloweenspullen in de etalage van een winkel die werden weggehaald en vervangen door Kerstversieringen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit aan bij de thema's vriendschap, verbeelding/fantasie en spanning/griezelen. De film is een lust voor het oog en daarom geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën. Tim Burton heeft een duidelijke eigen stijl, die in elk aspect van deze film prominent aanwezig is. Alles ademt de eigenaardige, duistere en sprookjesachtige sfeer uit die we met deze filmmaker associëren.

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Henry Selick Verenigde Staten 1993, 78 min

Thema Feestdagen, Spanning / griezelen, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op