Een onconventionele verfilming van Daniel Defoe's klassieker. Deze surreële geanimeerde musical vol met wilde associaties en visuele poëzie behandelt actuele thema's zoals vluchtelingenproblematiek en rassendiscriminatie.

Robinson Crusoe luiert op een afgelegen eiland, wanneer plots tientallen vluchtelingen uit Afrika worden opgeslokt door het water en levenloos aanspoelen. De conventionele verhaallijn wordt snel losgelaten om in een eigenzinnige vorm te praten over actuele zaken, door middel van visuele poëzie en symboliek. De hervertelling van Defoe’s klassieker combineert op een hele fantasierijke wijze levendige kleuren en een surrealistisch verhaal, om zo commentaar te geven op rassenverhoudingen, de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.

Aan de slag met deze film?

The Island is bijzonder geschikt voor bovenbouw CKV of KUA, vanwege de bijzondere, onderscheidende artistieke stijl en het duidelijke gebruik van de aspecten omkering en overdrijving.

De film draait vanaf mid-augustus in de bioscoop. De film is bovendien te boeken voor besloten schoolvoorstellingen in filmtheaters door het hele land. Neem hiervoor contact op met een filmtheater of bioscoop in de buurt. Of kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

  • Alle leeftijden

Anca Damian Roemenië, België, Frankrijk 2021, 85 min

Thema Racisme / discriminatie, Migratie / vluchten, Globalisatie, Klimaat, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op