The Idol

De Gazastrook in de 21ste eeuw: een plaats van conflict,vernieling en wanhoop, maar voor Mohammed Assaf en zijn zusje Nour, hun thuis.

The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger die in 2013 zijn droom werkelijkheid zag worden toen hij de talentenjacht Arab Idol won. De nu 25-jarige Assaf reisde vanuit het vluchtelingenkamp in de Gazastrook naar Egypte om mee te doen aan het televisieprogramma. Het kostte hem twee dagen om ongezien door grenscontroles te komen. Daardoor was hij te laat voor de audities. Toen Assaf echter in de lobby van het hotel begon te zingen, werd besloten dat hij alsnog auditie mocht doen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van 2Doc waar de documentaire gratis te bekijken is. De documentaire sluit aan bij de leergebieden Geschiedenis en Burgerschap, Mens en Maatschappij. De film biedt een intrigerende kijk op het leven van hoopvolle jongeren in de Gazastrook en is daarmee zoveel meer dan de bekende achtergrondverhaaltjes uit de bekende talentenshows. Onderaan deze pagina is een lesbrief toegevoegd die extra handvatten bied bij het bespreken van het Israëlische-Palestijnse conflict ontwikkeld door Mo Anouar en Stichting Bekijk 't. De les stimuleert een kritische houding tegenover media en het herkennen van propaganda. Daarnaast beoogt deze lesbrief historisch besef te ontwikkelen voor een heldere context van het geweld en het creëren van een veilige klasomgeving waarin het bespreken van onrecht wordt geoefend.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Grof taalgebruik
  • Discriminatie

Hany Abu-Assad Palestina, Qatar, Verenigde Staten 2015, 100 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Oorlog / conflict / geweld, Muziek
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op