The French Dispatch

"Weinig films vertonen zo'n sterke visuele taal als The French Dispatch: een feest voor het oog en een must-see voor zowel jonge filmmakers als kunstenaars." - Beeldende kunstendocent

De redactie komt bij elkaar voor het maken van het laatste nummer van The French Dispatch: een fictief weekblad gesitueerd in de even fictieve stad Ennui-Sur-Blasé. In het vaarwelnummer worden drie van de beste verhalen uit het blad opgenomen: over een kunstenaar die levenslang krijgt, een grote studentenopstand en een kidnapping die wordt opgelost door een chef-kok.

Wes Anderson brengt deze verhalen op een spetterende manier tot leven. The French Dispatch laat als geen andere film de beeldende keuzes die een regisseur maakt inzichtelijk. Anderson wisselt af tussen kleur en zwart-wit; live-action en animatie; widescreen en four-by-three. Perfect gekaderde, kleurrijke beelden worden afgelost met zwart-witte tableau vivants. Ondanks deze afwisseling vertoont The French Dispatch één coherente stijl, wat deze film perfect maakt om studenten na te laten denken over alle keuzes en afwegingen die een regisseur maakt.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Wes Anderson Verenigde Staten 2021, 108 min

Thema , Humor, Identiteit, Liefde, Vriendschap, LHBTI+, Europa
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op