The Communion of my Cousin Andrea

Andrea's eerste communie komt opnieuw tot leven in dit originele en luchtig portret van een jong meisje. Hoe denkt ze nu over de communie en bestaat God eigenlijk wel?

Terugkijkend vindt de Spaanse, katholiek opgevoede Andrea dat haar eerste communie niet glamoureus genoeg was. Haar grote dag miste glitters, bloemen, stapels geld en een Ferrari. Aan de hand van foto’s en video-opnamen bekijkt ze samen met haar neef, de filmmaker Brandán Cerviño, een jaar later wat er anders had gekund om deze bijzondere dag extra speciaal te maken. Tijdens hun gesprekken worden tegelijk belangrijke en serieuze vragen gesteld over het leven, en over het geloof in het bijzonder. Bestaat God eigenlijk wel? Andrea plaatst daar wel wat vraagtekens bij. Haar persoonlijke verhaal behandelt tegelijkertijd universele thema’s: botsingen tussen generaties, omgaan met tradities en opgroeien in tijden van sociale media.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar deze film gratis te bekijken is. Middels Docschool Online stelt IDFA kosteloos een grote hoeveelheid documentaires beschikbaar speciaal voor het Nederlandse onderwijs. Docenten kunnen gratis een account aanmaken waardoor ze de film gratis kunnen vertonen in de klas. Naast de documentaire is er ook lesmateriaal beschikbaar om de documentaire te bespreken en creatief aan de slag te gaan. De documentaire en les is geschikt voor groep 6 t/m 8 van het primair onderwijs.

Brandán Cerviño Spanje 2021, 13 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Europa, Religie / geloof
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op