The Circle

Wie als zwarte jongen opgroeit in een van de sociale woningbouwprojecten in Hackney, Oost-Londen zal zijn leven lang moeten opboksen tegen vooroordelen.

Choreograaf en filmmaker Lanre Malaolu weet dat als geen ander. In zijn korte film The Circle portretteert hij twee jonge buurtgenoten, de zeventienjarige tweeling David en Sanchez Smith. Ze praten over hun onderlinge band, hun familie, de problemen waarmee ze kampen, hun geestelijke gezondheid, hun dromen en andere gevoelige onderwerpen. Zo open zijn is geen gewoonte voor de jongens. Door moderne dans te verwerken in het portret, slaagt Malaolu erin dieper door te dringen en ook de zachte kant van de op het oog zo stoere jongens te laten zien. De kloof tussen hoe zij overkomen en hoe ze zich voelen, bepaalt de vorm van de film en is tegelijk het onderwerp. Niet alles is wat het lijkt; ook in het sombere Hackney bruist het van de ideeën.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina waar de kortfilm gratis te bekijken is. Het lesmateriaal van IDFA leert de leerlingen over het proces van een documentaire maken en hoe verschillende verhalen en emoties in beeld gebracht kunnen worden. Daarbij gaat de les in op verschillende negatieve stereotypes en opgroeien in een sociaaleconomisch achtergestelde situatie.

  • Angst
  • Discriminatie
  • Alle leeftijden

Lanre Malaolu Verenigd Koninkrijk 2019, 15 min

Thema Identiteit, Vriendschap, Familie, Sport / beweging
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op