The Brilliant Biograph: Earliest Moving Images of Europe (1897-1902)

Eye en het British Film Institute (BFI) presenteren een compilatie van gerestaureerde opnamen uit de collectie van de Mutoscope and Biograph Company, een van de eerste filmbedrijven. Laat je meevoeren naar het Venetië, Berlijn en Amsterdam van ruim honderdtwintig jaar geleden en voel de opwinding van de eerste filmbeelden! Deze één-minuten-tijdcapsules – gedraaid op 68mm-nitraat – zijn vermaard vanwege de unieke resolutie; de opnamen uit de begintijd van de cinema behoren tot de scherpste en rijkst gedetailleerde beelden uit de filmgeschiedenis.

De digitaal (8K!) gerestaureerde beelden brengen de kijker terug naar het leven rond 1900, toen steden als Berlijn, Amsterdam en Londen een sterke groei doormaakten; ook de opnamen van een betoverend Venetië – toen vooral toeristenbestemming voor de happy few – zijn van een indrukwekkende schoonheid.

In de klas

De compilatie laat leerlingen honderdtwintig jaar terug in de tijd reizen om een Europa te ervaren die enerzijds in groot contrast staat tot hun eigen belevingswereld en anderzijds zeer herkenbaarheid is door de beroemde historische locaties. Daarmee zijn de beelden uitermate geschikt als studiemateriaal voor elke geografie- en geschiedenisles.

Bekijk de film gratis via de Eye Film Player.

  • Alle leeftijden

Europa 1897-1902, 52 min

Thema Industrialisatie, Europa
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op