Tell Me I'm Wrong

Milad, een Iraanse asielzoeker, en Jurre, een Nederlandse student, ontmoeten elkaar in een gay club en raken later bevriend. De verschillen tussen de twee blijken groot te zijn, wat tot flinke miscommunicatie leidt.

Milad maakt in Nederland de keuze om poƫzie te studeren, waar hij een uitlaatklep vindt voor zijn gedachten en gevoelens. Terwijl hij zich verdiept in zijn studie, ontdekt hij al snel dat zijn seksuele geaardheid niet de uitdaging vormt waar hij aanvankelijk bang voor was. Het is eerder zijn achtergrond die een bron van conflicten blijkt te zijn. De film werpt een blik op het treffen van twee individuen met verschillende culturele achtergronden. Hiermee toont het niet alleen de persoonlijke confrontatie tussen hen, maar belicht het ook de diepere thema's van culturele diversiteit. Het onthult de subtiliteiten van discriminatie en racisme, vooral hoe deze zich kunnen manifesteren in institutionele vormen.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van NPO3 waar de film te bekijken is. De film sluit aan bij het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij en de thema's lhbtqia+ en racisme. Klassikaal kan worden besproken wat seksuele geaardheid inhoud en hoe dit per persoon kan verschillen, maar ook hoe (institutioneel) racisme nog steeds plaatsvindt in onze samenleving en op welke verschillende manieren dit zich kan uiten.

  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Jottum Kok Nederland 2022, 25 min

Thema LHBTQIA+, Migratie / vluchten, Racisme / discriminatie, Liefde
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op