Tel Aviv on Fire

De onervaren Salam wordt schrijver van de populaire soapserie Tell Aviv on Fire na een rare ontmoeting met een Palestijnse soldaat.

Nadat Salam onderdeel wordt van de crew bij de populaire soapserie, moet hij dagelijks door een Israëli-checkpoint om op zijn werk in de studio te komen. Daar ontmoet hij een commandant genaamd Assi, wiens vrouw groot fan is van de show. Om indruk te maken op zijn vrouw raakt Assi betrokken bij het schrijven van de show. Dit heeft voor Salam ook zijn voordelen, aangezien hij al snel een promotie ontvangt. Behalve dat het werk dat Assi lever al snel begint te botsen met die van de financiers van de soapserie.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film laat de vreselijke realiteit van oorlog zien, en bewijst dat het mogelijk is om humor te vinden te midden van culturele conflicten. Onderaan deze pagina is een lesbrief toegevoegd die extra handvatten bied bij het bespreken van het Israëlische-Palestijnse conflict ontwikkeld door Mo Anouar en Stichting Bekijk 't. De les stimuleert een kritische houding tegenover media en het herkennen van propaganda. Daarnaast beoogt deze lesbrief historisch besef te ontwikkelen voor een heldere context van het geweld en het creëren van een veilige klasomgeving waarin het bespreken van onrecht wordt geoefend.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik

Sameh Zoabi Israël / Frankrijk / Luxemburg / België 2018, 100 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Humor, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op