Swipe

Een korte film die het bewustzijn vergroot over online privacy en veiligheid. Welke risico's hebben je aanwezigheid in de 'virtuele wereld' op je directe omgeving?

Het is avond in een grote stad. Onderweg naar huis speelt een jonge vrouw met haar dating-app, als opeens iets vreemds gebeurt. Een enge vent die ze eerder heeft weggeswiped is een match! Dat kan helemaal niet. Maar als ze weer een nieuwe foto krijgt, lijkt het gevaarlijk te worden.

Aan de slag met deze korte film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van nog geen zes minuten is deze film uitermate geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken. Het mensenrechten filmfestival Movies that Matter heeft lesmateriaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs en mbo. Deze twee lessen vind je hieronder. In iedere les bekijken leerlingen de korte film en leren zij over online privacy en veiligheid, digitale identiteit en over het bewust bepalen welke informatie je over je locatie digitaal vrijgeeft.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Niels Bourgonje Nederland 2019, 6 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Mediawijsheid, Liefde
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op