Superkrachten voor je Hoofd

Superkrachten voor je Hoofd, gebaseerd op de bestseller van Wouter de Jong, leert kinderen hoe ze beter om kunnen gaan met hun emoties en moeilijke gebeurtenissen.

In de film volgen we het hartverwarmende avontuur van Lev, een jongen die onzeker is omdat hij mank loopt. Hij is groot fan van superheld Healix, die als superkracht mensen kan genezen. Levs leven, tot dan toe gevuld met eentonigheid en zelftwijfel, krijgt een onverwachte wending met de komst van zijn stoere oma. Samen ondernemen ze een spannende en ontroerende reis om Healix te vinden, in de hoop dat deze superheld Lev's handicap kan genezen waardoor hij weer ’normaal’ kan lopen.

Aan de slag met deze film?

LET OP: Deze speelfilm is vanaf 10 juli in de bioscoop te zien. Deze film is interessant om met de klas te bekijken omdat het elementen van avontuur en familiebanden combineert en een inspirerend verhaal is over moed, acceptatie en de kracht van geloof in jezelf. In het bijbehorende lesmateriaal Ieren leerlingen hoe zij zelf een boekverfilming kunnen maken; maken zij kennis met Marit Haegens en Wouter de Jong; lezen zij samen een écht film scenario; en stappen zij in de schoenen van een filmregisseur en creëren zij zelf een filmscène.

Tot en met 7 juni maak je kans om samen met de hele klas naar de bioscoop te gaan! Volg de les en maak samen jullie eigen filmscène van maximaal 90 seconden. Scenaristen Marit Haegens-Brugman en Wouter de Jong bepalen wat de leukste scène is geworden en welke klas er gewonnen heeft.

Bekijk de regels en voorwaarden hier en stuur jullie film hier in.

Regie: Dylan Haegens Productie: NewBe Distributie: Splendid Nederland 2024, 92 min

Thema Boekverfilming, Identiteit, Familie
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op