Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging aan het begin van de 19e eeuw in Groot-Brittannië, hun strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht.

Het is 1912. Maud, een fabrieksarbeidster met een man en een zoon, wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de suffragettebeweging. Haar medestrijdsters zijn niet de hoogopgeleide vrouwen uit de upper class, maar arbeidsters die ervaren dat hun vreedzame protesten leiden tot niets.

Hun enige kans op verandering is radicalisering en geweld. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen. In deze strijd voor gelijke rechten zetten zij alles op het spel: hun banen, gezinnen, kinderen en leven.

 

Stream de complete film in je klas

Op film.nl vind je een handig overzicht met streamingdiensten waar je de complete film bekijkt.

Vakpagina Geschiedenis

Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Geweld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Grof taalgebruik

Sarah Gavron Verenigd Koninkrijk 2015, 105 min

Thema Feminisme
Filmkenmerken > 61 minuten
Cast Verenigd Koninkrijk 2015. Drama van Sarah Gavron. Met o.a. Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff en Ben Whishaw
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op