Star-Fallen

Een lief verhaal over twee jongens die verliefd worden onder de sterren en samen ouder worden.

Dit korte geanimeerde verhaal laat de pijnlijke kant zien van het oud worden met je partner, vooral als je partner in het ziekenhuis beland. Maar dit verhaal heeft ook een erg mooi beeld van de relatie die opbloeit tussen twee jongens die samen graag naar de sterrenhemel staren. Een mooie korte film om in de klas te laten zien.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis op YouTube te zien via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Onderaan de pagina zijn twee lesideeën te vinden die toepasbaar zijn bij deze film.

- Het eerste lesidee is een kwartetspel over diversiteit in gezinnen, gemaakt door Stichting School & Veiligheid en voor groep 3-8. Bekijk de film en speel bijvoorbeeld achteraf het spel, bespreek op die manier de diversiteit van relaties met je klas.

- De tweede link stuurt je naar de Kletskaartjes over gender- en seksuele diversiteit gemaakt door Stichting School & Veiligheid. Dit is een laagdrempelige en een speelse manier om te praten over gender- en seksuele diversiteit in de klas, te gebruiken in groep 1-8.

Alex Tagali Verenigde Staten 2018, 2 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema LHBTQIA+, Familie, Gezondheid / ziekte, Vriendschap
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op