Spoorloos

Een zenuwslopende thriller over Saskia en haar echtgenote Rex. Wanneer ze onderweg naar Frankrijk stoppen bij een benzinepomp, is Saskia plots verdwenen.

Saskia is samen met haar echtgenote onderweg naar Frankrijk. Saskia heeft last van een terugkerende nachtmerrie, waarin ze in een gouden ei zit opgesloten en voor altijd in de duisternis moet blijven. Op het moment dat ze dit vertelt aan Rex, valt hun auto stil in een lange, onverlichte tunnel. Saskia raakt in paniek en Rex besluit om in zijn eentje een tankstation op te zoeken. Rex komt terug en de angst lijkt verdwenen. Wanneer ze een korte stop maken bij een benzinepomp om wat eten te halen en Rex terug komt bij de auto, merkt hij dat Saskia spoorloos is.

Aan de slag met deze film?

De film kan gebruikt worden bij het vak Nederlands of Frans. Voornamelijk door een vergelijking te maken met het boek 'Het Gouden Ei' van Tim Krabbé.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

George Sluizer Nederland, Frankrijk 1988, 107 min

Thema Criminaliteit, Afscheid / dood, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op