Soso Lobi: Nothing but love

Elk jaar vertrekken er duizenden Nederlandse stagiaires naar Suriname. Deze jongvolwassen vrouwen met een westers ideaalbeeld gaan het avontuur aan om dingen te verbeteren in Suriname. Maar dat pakt vaak iets anders uit dan verwacht.

De stagiaires leren zich aan te passen aan de Surinaamse cultuur en natuur, leren over de Surinaamse geschiedenis en verkennen (liefdes)relaties met Surinaamse mannen. Daarin worden de stagiaires gewaarschuwd voor stagiairejagers. De vooroordelen over Surinaamse mannen komen aan het licht, die verweven zijn met het slavernijverleden. Surinaamse mannen vinden de komst van de stagiaires goed voor de economie en zien dat er meer begrip ontstaat bij hen over de diverse culturen die het land rijk is. Zij leren dat er ook onafhankelijke vrouwen zijn, waardoor zij minder druk ervaren in hun rol als man.

Aan de slag met deze documentaire?
Via de ‘Bekijk deze documentaire’- knop bovenaan deze pagina, is de documentaire te zien op de website van 2Doc. De documentaire sluit aan bij de leergebieden Geschiedenis en Burgerschap, Mens en Maatschappij. De documentaire kaart voor het vak Geschiedenis thema’s aan passend bij Tijdvak 8. Burgers en stoommachines, met name industrialisatie en koloniaal verleden.  

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis

Regie: Isaura Sanwirjatmo Suriname 2017, 44 min

Thema Coming of age, Identiteit, Liefde, Koloniaal verleden
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op