Slagershart

Wessel (13) is trots op hun familiebedrijf; het slachthuis en de slagerij. Én hij twijfelt over de toekomst. Zijn opa probeert hem met veel geduld het slagersvak bij te brengen. En met zijn vriend Dennis runt Wessel een ‘konijnenhandeltje’. Ze fokken konijnen voor de slacht. Zijn opa twijfelt er dan ook niet aan: Wessel wordt later slager. Het slagersvak zit in zijn bloed. Maar nu loopt Wessel stage bij een boer waar hij met levende dieren werkt. Hij vindt het prachtig om te zien hoe de beesten in de wei lopen en hoe blij ze zijn als ze weer naar buiten mogen. Wessel worstelt met de vraag: 'wat wil ík later het liefst?'.

Lesmateriaal

Slagershart was onderdeel van het programma 'Schoolvoorstellingen (2018)' geïniteerd door International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

De onderstaande PDF bestaat uit twee delen: eerst een docentenhandleiding en ten tweede een werkblad voor leerlingen. In de docentenhandleiding staat extra informatie over de film en antwoorden op de vragen. Leerlingen leren wat een documentaire inhoud, wat voor werk een slager doet en of zij hetzelfde beroep als hun ouders willen. Het programma bestaat uit vragen voor het kijken van de film en na het zien van de film.

  • Alle leeftijden

Marijn Frank Nederland 2017, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Identiteit, Natuur / dieren, Voedsel(-industrie)
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op