Skip Day

Zomerse documentaire over de laatste schooldag, de laatstejaars van Pahokee Florida gaan naar het strand om samen een hoofdstuk af te sluiten terwijl het volwassenleven aan hun voeten ligt.

Voor de leerlingen uit Pahokee - een klein, voornamelijk Afrikaans-Amerikaans industriestadje in Florida - is de maandag na het bal 'Skip Day'. Een grote groep vrienden rijden zestig mijl om rond te hangen, te chillen en na te denken over hun toekomst op de winderige duinen van de Atlantische kustlijn. Het is een zomerse overgangsrit naar het nieuwe leven dat voor de deur staat. Op het strand mijmeren de scholieren over plannen en mogelijkheden, waar ze heen willen en welke mensen ze zullen ontmoeten. En wat zal er met hun vriendschappen gebeuren?

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Deze documentaire is geselecteerd door het IDFA. De films schets een beeld van de onzekere fase richting volwassenheid. Hierbij kunnen de toekomstplannen van de leerlingen worden besproken in de klas.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Ivete Lucas, Patrick Bresnan Verenigde Staten 2018, 17 min

Thema Vriendschap, Reizen / vakantie, Noord-Amerika
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op