Sisterhood

Regisseur Sophie Dros gaat in gesprek met vier vrouwen en een groepje jonge meisjes over de dagelijkse confrontaties waar zij als vrouwen en meisjes mee te maken krijgen.

De vier vrouwen in Sisterhood hebben allemaal andere achtergronden, ze zien er allemaal anders uit en hebben allemaal hun eigen bagage. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen; ze kunnen allemaal meepraten over de dagelijkse confrontaties die zij als vrouw meemaken. Onderwerpen als huiselijk geweld, grensoverschrijdend gedrag en victim blaming komen aan bod, en worden besproken op een eerlijke en open manier. Ook gaat Sophie Dros in gesprek met een groepje tienermeisjes over hun meningen en opvattingen over hoe het is om een meisje te zijn in 2020, van lichamelijke veranderingen tot ongewenste dickpicks, niks is taboe. De mannelijke crewleden achter de camera geven ook hun input gedurende de documentaire, ze delen hun shock en frustratie over de verhalen van de vrouwen, waardoor de film ook het perspectief van mannen belicht.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film''- knop bovenaan deze pagina is deze documentaire gratis te bekijken op 2Doc. Deze film kan worden ingezet bij de vakken Burgerschap en Mens en Maatschappij, en kaart thema's aan als grensoverschrijdend gedrag, lichamelijke veranderingen en feminisme. Na het bekijken van deze film kunnen er thema's als grensoverschrijdend gedrag en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen worden besproken in de klas.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Sophie Dros Nederland 2022, 55 min

Thema Feminisme, Identiteit
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op