Saïd & Anna

Wat gebeurt er allemaal in een Repair Shop? Saïd en Anna gaan op avontuurlijke en creatieve wijze om met het herstellen van kapotte voorwerpen en het hergebruiken van diens onderdelen.

In de 16-delige serie ‘Saïd en Anna’ wordt de gebundelde kracht van familie, vriendschap en fantasie ingezet om spullen een nieuw leven te geven in de Repair Shop van Saïds’ ouders, Sameer en Zonia. Sameer en Zonia hebben de Repair Shop opgezet met duurzaamheid als motto, waarbij klanten met een vernieuwde blik naar hun spullen kunnen kijken en er opnieuw de waarde van leren inzien.

Saïd en Anna zijn beste vrienden, wonen bij elkaar in de straat en zitten in dezelfde klas. Anna’s ouders zijn erg met werk en zichzelf bezig, waardoor zij vaak de hele week bij Saïd speelt. Beide zijn dan in de Repair Shop te vinden en lossen met hun frisse blik problemen op via creatieve manieren. Ze laten zien hoe makkelijk het is om voorwerpen te repareren. Ruzie of fouten maken mag en anderen en jezelf een tweede kans geven hoort daar net zo goed bij. Saïd is een doener, een goede prater, enthousiast, impulsief en kan ongeduldig zijn. Soms geeft hij snel op, maar Anna haalt hem dan over en vult Saïd daarmee aan in deze vriendschap. Anna is een eigenwijs, slim en serieus meisje met een grote fantasie, die Saïd soms voor haar karretje spant. Saïd kent Anna’s zachtaardige kant, waardoor hij nooit echt boos op haar wordt. Samen weten zij elkaar, de ouders van Saïd en klanten te helpen en hebben zij daar veel plezier in met elkaar.  

Aan de slag met deze serie?

Via de "Bekijk de serie"- knop bovenaan deze pagina is de serie te bekijken op de website van SchoolTV. Na het kijken van deze serie kunnen onderwerpen, zoals seizoenen, duurzaamheid/recyclen en vriendschap- en familierelaties worden besproken. De serie valt daardoor onder de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij en Mens en natuur. In de serie komen diverse thema's voorbij, zoals seizoenen, natuur/dieren, religie/geloof en mensen met een beperking.

Bij deze serie is lesmateriaal bijgevoegd, die via de link onderaan deze website te vinden is. Daar zijn alle lesbrieven per aflevering te downloaden. De lesbrieven bevatten werkopdrachten, die kinderen activeren om thuis of in de klas aan de slag te gaan met duurzaamheid.

  • Alle leeftijden

Hilt Lochten Nederland 2023, 7 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Klimaat, Vriendschap, Uitvindingen
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op