Rafiki

'Ze vroegen me waarom ik het belangrijk vond deze film te maken, en ik zei: omdat iedereen het recht heeft om lief te hebben. Punt.' – Wanuri Kahiu, regisseur

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”,  zegt men. Maar Kena en Ziki hebben andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun progressieve dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld; kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina vind je een handig overzicht met streamingdiensten waar je de complete film kan bekijken. Het onderstaande lesmateriaal van filmfestival Movies that Matter gaat over hoe het is om als niet-heteroseksuele jeugd op te groeien in Kenia. In de lesbrief wordt toegespitst op de (politieke) situatie in Afrika en de Westelijke benadering hiervan. Verder wordt ook de betekenis van LHBTI+ en de persoonlijke achtergrond van de filmmaker besproken.

  • Geweld
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Wanuri Kahiu Kenia 2018, 83 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema LHBTQIA+, Liefde, Democratie / rechtsstaat
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Lesbrief Movies That Matter

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op