Last Days at Paradise High

In 2018 brak er een enorme bosbrand uit in het dorpje Paradise in Californiƫ. Deze korte documentaire volgt jonge klimaatvluchtelingen in hun zoektocht naar een nieuw thuis.

Door de opwarming van de aarde ontstaan er steeds meer bosbranden voor over de hele wereld. Deze intieme documentaire toont de gevolgen van een van de heftigste klimaatrampen in Amerika. Verwoeste huizen en achtergelaten herinneringen staan centraal. We volgen een eindexamenklas en hun docent terwijl ze vertellen hoe enorm de impact was van deze gebeurtenis. De regisseur maakte deze documentaire met het volgende doel voor ogen: "Het uiteindelijke doel van deze film is om het positieve te laten zien te midden van het negatieve, het vertrouwde te midden van het onverwachte, om de perceptie te verbreden en het begrip van een ramp en de onvoorziene gevolgen ervan te verdiepen. We willen zowel jonge als oude generaties laten zien hoe ze voorbij de sombere problemen van de dag kunnen leven, om hen te herinneren aan de complexiteit en vreugde van de jeugd, en om, via de voorbeelden van onze medemensen, de mogelijkheid van collectieve genezing te laten zien." aldus Derek Knowles.

Aan de slag met deze film?

Klik op de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina om naar de pagina te gaan waar je deze film gratis kunt bekijken. De documentaire kaart thema's aan als klimaat en migratie. Deze indrukwekkende documentaire combineert het coming-of-age-aspect met de huidige klimaatcrisis en de verwachtingen voor de toekomst. Vooral voor jongeren is het uiterst belangrijk om meer te leren over de klimaatcrisis en de mogelijke gevolgen ervan voor hun toekomst.

Derek Knowles Verenigde Staten 2020, 23 min

Thema Klimaat, Migratie / vluchten, Noord-Amerika, Natuur / dieren
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op