Piper

Een hongerig strandloperjong waagt zich voor het eerst buiten het nest om voedsel te gaan zoeken bij de kustlijn. Het probleem is dat het voedsel onder het zand ligt, waar enge golven aan komen rollen.

Piper het strandloperjong heeft nog veel te leren. Ze ziet hoe de oudere vogels naar de zee rennen om eten te zoeken, en zorgen dat ze weer op tijd terug zijn, dus voordat de golven het strand bereiken. Maar Piper is doodsbang voor het water. Aanvankelijk durft ze niet naar de branding te gaan. Tot ze er uit wel heel verrassende hoek op gewezen wordt dat ze niet bang hoeft te zijn; een jonge heremietkreeft leert haar hoe ze om moet gaan met de golven.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina kom je op de site van Disney+ waar de short te bekijken is. Verder is de short ook volledig op YouTube te vinden. Het verhaal wat wordt verteld is perfect voor jonge kinderen, aangezien zien en doen centraal staan. Elke persoon heeft wel eens de hulp van een ander nodig gehad om ons iets eigen te maken. In ‘Piper’ gebeurt dit met een prachtige, aanstekelijke onschuld die ervoor zorgt dat je de complete zes minuten die dit filmpje duurt met een glimlach van oor tot oor tot je neemt. Zonder ook maar één gesproken woord, wordt hier een universeel en hartverwarmend verhaaltje verteld. Hierdoor is deze short vooral geschikt voor jonge kijkers, maar het blijft indrukwekkend voor oudere kijkers.

  • Alle leeftijden

Alan Barillaro Verenigde Staten 2016, 6 min

Thema Familie, Natuur / dieren
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op