Piepkuikens

Speelfilm met een ontroerende vriendschap tussen Cathy en Margaux wanneer zij samen een veilige plek zoeken voor hun kuikentje.

De 10-jarige Cathy krijgt op haar verjaardag een eendenei en een broedkastje cadeau. Als het eendje uit het ei kruipt, denkt hij dat Cathy's vriendin Margaux zijn moeder is. Maar zij heeft een beperking en kan niet voor het kuiken zorgen. Bovendien willen haar ouders het schattige beestje niet in huis. Als niemand voor het eendje kan zorgen gaan de vriendinnen op zoek naar een veilige plek: het Vogelparadijs. De avontuurlijke tocht vol hindernissen stelt de vriendschap van de twee meisjes danig op de proef. De ongeruste ouders waarschuwen de politie. Maar de meisjes kunnen pas naar huis als het eendje veilig is. Tot die tijd moeten ze uit handen van de politie blijven. Een speelfilm over ouderschap, vriendschap en leven met een beperking.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Zo staat de film onder andere op Videoland. J.E.F. heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld bij de film. Op hun websitepagina vind je onderaan de pagina de knop "download lesmap", als je hier op klikt en je gegevens invult ontvang je de les in de mailbox. Daarnaast kan hier ook een introductievideo worden gedownload waarin een stemactrice de leerlingen voorbereid voor het kijken van de film. In de les wordt er ingegaan op de productie van de film, de thematiek en de verhaallijn, maar ook interessante filmtechnische uitleg komt aan bod. In de les zitten ook weetjes, vragen en methodieken.

  • Alle leeftijden

Olivier Ringer België 2015, 80 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Mensen met een beperking, Natuur / dieren, Vriendschap
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op