PERIOD

Doorlekken, onopgemerkt menstruatie producten uit je tas pakken, krampen, ongeveer de helft van de wereld heeft er last van, maar toch blijft ongesteldheid een taboe.

In deze short komen er verschillende scenario's rondom ongesteldheid aan bod. Situaties die voor (bijna) iedereen met een baarmoeder herkenbaar zijn. Wat doe je als je ziet dat iemand is doorgelekt? Kun je zwemmen als je ongesteld bent? Dit zijn vragen die bijna de helft van de bevolking zich wel eens heeft afgevraagd, maar toch wordt hier weinig over gepraat. De aftiteling luid "There's no shame in having periods. Let's talk about it" dit vat de boodschap van PERIOD goed samen.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film" -knop bovenaan deze pagina kom je op Vimeo waar de short gratis te bekijken is. Deze short sluit aan bij de thema's vrouwenrechten en lichamelijke ontwikkeling. Na het bekijken van deze short kan het taboe rondom ongesteldheid besproken worden in de klas, en kan er een open gesprek gevoerd worden over de reden waarom dit onderwerp een taboe is. Zo kan er ook meer bewustwording over ongesteldheid komen, en wordt er bijgedragen aan het doorbreken van dit taboe.

Catherina Iosifidis Nederland 2023, 1 min

Thema Feminisme, Coming of age
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op