Partly Cloudy

Gus, een eenzame en onzekere wolk is erg goed in het maken van "gevaarlijke" baby's. Ze zijn een heus kunstwerk, maar een handjevol voor zijn bezorg partner, Peck.

Als kind geloofden we moeiteloos in fabeltjes zoals de ooievaar die baby's bezorgt bij hun toekomstige ouders. Maar waar komen die baby's dan vandaan? Deze korte animatiefilm gaat over wolken die baby's maken en vervolgens worden bezorgd door de ooievaars. Gus, een donkere wolk, maakt gevaarlijke baby's en dit wordt steeds heftiger. Vooral voor zijn partner Peck de ooievaar, die zijn best moet doen om de baby en zichzelf veilig aan land te brengen.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina kom je op de site van Disney+ waar de short te bekijken is. Verder is de short ook volledig op YouTube te vinden. Ten eerste is deze korte film prachtig geanimeerd. De wolken komen helemaal tot leven door de karikaturale tekenstijl. Mooie pastel kleuren, en realistische lichten en schaduwen maken het verhaal af. Ook worden verschillende thema's aangekaart, zoals vriendschap, (mis-) communicatie en jaloezie, en dit allemaal in een humoristisch jasje.

  • Alle leeftijden

Peter Sohn Verenigde Staten 2009, 5 min

Thema Verbeelding / fantasie, Humor, Vriendschap
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op