Otje

Dramaserie Otje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Deze kinderserie vertelt de avontuurlijke belevenissen van Otje en haar driftige vader Tos.

Otje is een stoer en bijzonder meisje dat met dieren kan praten. Ze woont in hotel de Koperwiek samen met haar vader, de driftige kok Tos. Omdat Tos geen papieren heeft, kan hij na een driftbui zonder pardon ontslagen worden. Otje en Tos gaan op zoek naar werk en naar papieren. De pratende dierenvrienden van Otje helpen een handje.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina waar deze film gratis te bekijken is. Elke aflevering is een muzikale beleving vol avontuur en duurt 25 minuten. Leerlingen verplaatsen zich in het leven van de stoere Otje. De fantasiewereld van Otje past bij de belevingswereld van de leerlingen uit groep 3 t/m 6 van het primair onderwijs.

  • Alle leeftijden

Simone van Dusseldorp, Joram Lürsen Nederland 1998, 25 min

Thema Boekverfilming, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op