Onderhuids

Intieme korte film over de onzekere binnenwereld van een jonge tiener in een harde wereld van sport en competitie.

Keesje is onderdeel van een schoonzwemteam. De pubermeisjes hebben niet alleen te maken met de druk van een belangrijke wedstrijd, maar ook met onderlinge spanningen en keiharde competitie. De meisjes, aangevoerd door de stoere Lize, leggen elkaar voortdurend genadeloos onder een vergrootglas. Elke fout kan leiden tot uitsluiting en eenzaamheid, een bitter feit waar ook Keesje mee te maken krijgt.

De film legt bloot wat onzekerheid met pubers doet en hoe elke situatie een risico van vernedering en schaamte in zich draagt. Geluid, muziek en bijzondere opnames verbeelden de fragiele binnenwereld van het hoofdpersonage en laten zien wat er speelt onder de oppervlakte.

Aan de slag met deze film?

Onderzoek in deze film met je leerlingen, bij bijvoorbeeld het vak Maatschappijleer, hoe je omgaat met de kwesties waar Keesje mee geconfronteerd wordt. Wat voor invloed hebben de verwachtingen van anderen op jou, en hoe ga je op de juiste manier met elkaar om?

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Maak een gratis onderwijsaccount aan op de Eye Film Player. Zie player.eyefilm.nl/in-de-klas hoe je dit kunt aanvragen.

  • Alle leeftijden

Emma Branderhorst Nederland 2019, 20 min

Thema Vriendschap, Coming of age
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op