Onder het Maaiveld

Onder het Maaiveld neemt je mee naar een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad nemen je mee onder de grond. Je ziet hoe het ondergrondse leven in de microkosmos met elkaar communiceert. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groep personen die op een stukje grond aan de slag gaan met het realiseren van hun droom. Werkend in de tuin vang je maar een glimp op van deze verborgen ondergrondse wereld. Zonder het leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven niet mogelijk zijn.

Aan de slag met deze documentaire?

Onder het Maaiveld is nu als online licentie beschikbaar voor educatieve instellingen! Neem hiervoor direct contact op met de filmmakers voor meer informatie: ignas.vanschaick@mn-mediagroup.com en/of jeffrey.degraaff@mn-mediagroup.com. Zelf een vertoning organiseren met een Q&A of introductie? Ook dat kun je met de filmmakers afstemmen!

IVN Natuur Educatie heeft een gratis lespakket samengesteld om jouw leerlingen kennis te laten maken met de fascinerende wereld onder de grond. Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk en wie woont er allemaal in de bodem? Je gaat met gevarieerde opdrachten aan de slag en haalt het bodemleven letterlijk naar de klas door samen met de leerlingen in het klaslokaal een ‘bodemleven-kijkbak’ te realiseren.

Verder kunnen leerlingen meedoen aan de 1-minuut-natuurfilmwedstrijd van VIVO. De nieuwe biologiemethode Vivo, het NIBI en EMS Films organiseren vanwege de Week van de biologie samen een wedstrijd voor alle middelbare scholieren in Nederland. Ga voor meer informatie naar de website van Thieme Meulenhoff.

  • Alle leeftijden

Mark Verkerk Nederland 2023, 83 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Klimaat, Natuur / dieren, Voedsel(-industrie)
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op