Olga

Het 15-jarige Oekraïense toptalent Olga traint in Zwitserland voor de EK Turnen. In Kiev, waar haar moeder op het Maidanplein tegen de corrupte Janoekovitsj protesteert, is het niet veilig.

Ten tijde van turbulente politieke gebeurtenissen in haar geboorteland verhuist de Oekraïense turnster Olga naar Zwitserland. Daar wil ze zich verder bekwamen in halsbrekende toeren op de brug en spectaculaire acrobatiek. Ze hoopt een plek te veroveren in de Zwitserse nationale turnploeg – Zwitserland is het geboorteland van haar overleden vader.

Terwijl Olga zich uitslooft en tamelijk geïsoleerd is in een niet-vrijwillig exil, spant Olga’s moeder, een onderzoeksjournalist, zich in om de voortwoekerende corruptie onder president Janoekovitsj bloot te leggen. Als in 2013 het volk protesteert op het Maidanplein van Kiev staat ze op de eerste rij tegenover een gewelddadige politiemacht.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film is het best inzetbaar in de klas door de tweestrijd die Olga meemaakt - namelijk haar sportieve ambities en haar liefde voor haar geboorteland. Wat gebeurd er in het hoofd van een 15 jarig meisje dat op het hoogste niveau turnt, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013?

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Elie Grappe Zwitserland, Frankrijk, Oekraïne 2021, 85 min

Thema Coming of age, Sport / beweging, Oorlog / conflict / geweld, Democratie / rechtsstaat
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op