Night, Joosje's tweede korte film na Heavy Feathers, gaat over micro-agressies. Wanneer vier vriendinnen met verschillende culturele achtergronden samen uitgaan naar een hippe club, verandert hun relatie nadat ze een ongemakkelijke interactie met de bouncer van de club hebben.

Joosje werd in Nederland bekend als actrice uit onder andere de populaire kinderserie Snuf de Hond. Ze vertrok op haar 17e al naar de Verenigde Staten om Acting, Filmmaking & Journalism aan de New York University te studeren. Haar afstudeerfilm Night was een groot succes en is op vele internationale film festivals vertoond waar zij ook verschillende prijzen won.

De film is zeer geschikt voor educatieve doeleinden. In het klaslokaal kunnen leraren de film behandelen om bewustzijn bij te brengen rondom discriminatie en racisme. Op een slimme manier weet Joosje cultuurverschillen in de maatschappij uit te vergroten door de rollen letterlijk om te draaien. In het bijbehorende lesmateriaal kunnen scholieren in het onderwijs leren welke mensenrechten in de film ter sprake komen.

Joosje Duk Nederland 2017, 9 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde/vriendschap, Mensenrechten/burgerschap, Identiteit, Cultuurverschillen, Discriminatie/racisme
Filmkenmerken Short
Cast Rachel Hilson, Genelva Krind, Kelly McCready, Katherine Romans, Doron Mitchell
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op